De ce Assassin’s Creed: Origins își merită toți banii

Ubisoft nu mă plătește să scriu articolul ăsta… din păcate.

De Crăciun am primit cadou un cd key pentru joc și în aproape 4 luni l-am terminat (da, știu, să îmi fie rușine că mi-a luat atât). Am terminat story line-ul, am făcut fiecare side quest și am explorat fiecare părticică de hartă. Probabil că știu harta Egiptului Antic mai bine ca harta României.

Deși am jucat majoritatea jocurilor din seria AC, Origins e de departe cel mai reușit (până acum). Se vede câtă muncă, câtă dedicație și cât au transpirat developerii ca să aducă jocul în stadiul ăsta, DAR tot am găsit sute de bug-uri. Cele mai frecvente sunt când se blochează mount-ul sau chiar Bayek prin pereți.

20180217221748
Struțo-cămila mea și-a băgat capul singură în zid

După cum se observă în screenshots, setările mele au fost pe minim, deși am un ASUS K501U (Intel® Core™ i7 6500U Processor, NVIDIA® GeForce® 950M, 256GB SSD, 16 GB RAM, Windows 10 Home – licență plătită) care teoretic ar trebui să ducă jocul lejer. Înainte să vă decideți dacă vreți să îl cumpărați, eu zic să verificați minimul de specs care vă trebuie:

OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)
PROCESSOR: Intel Core i5-2400s @ 2.5 GHz or AMD FX-6350 @ 3.9 GHz or equivalent
VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 660 or AMD R9 270 (2048 MB VRAM with Shader Model 5.0 or better)
SYSTEM RAM: 6GB
Resolution: 720p
Video Preset: Lowest

20180418135837.jpg

Nu vreau să vă dau spoilere despre poveste, dar pot spune că o să dați peste un mix de cultură egipteană, grecească și romană. O să auziți în jurul vostru mai multe limbi și o să vedeți diferite stiluri vestimentare în funcție de regiunea în care vă aflați (unele femei chiar sunt topless).

Sunt câteva lucruri diferite în Origins față de celelalte jocuri AC. Unul dintre ele este introducerea lui Senu, vulturul femelă al lui Bayek care poate fi controlat doar dacă Bayek nu este în combat. Senu poate să survoleze zone întregi, să identifice anumite personaje și să vâneze animale de talie mică. Un alt plus sunt abilitățile extra pentru personajul principal. Primești un punct de abilitate de fiecare dată când faci level sau când descoperi una din tabletele antice. Level-ul maxim este 40 doar cu varianta standard a jocului, dar dacă cumpărați cele două expansion-uri, level-ul maxim crește până la 55. Cele două expansion-uri aduc 2 porțiuni noi de hartă și în ele, tărâmul morților (sau lumea de dincolo, cum preferați).

20180331000129.jpg

Sunt foarte multe de spus despre gameplay, dar pot să vă dau câteva sfaturi că să nu vă enervați prea tare:

★ Nu este diferență de viteză sesizabilă între cămilă, cal sau carul de război. Dar, ce am observat eu este că calul poate sări mai sus și carul de război este foarte greu de controlat, mai ales în orașe.

★ Fiecare mount are cumva… personalitatea lui. De exemplu, prima mea cămilă, Majesty, era puțin îngrijorată de ce făceam eu. M-am dus să găsesc o comoară undeva în apă, am lăsat-o pe mal și eu mă băteam cu niște crocodili în apă, am reușit să scap și să mă urc pe un doc și Majesty intrase puțin în apă și încerca să se uite peste niște stuf să vadă dacă sunt bine. Până și expresia de pe fața ei era ceva de genul „You okay mate?”. M-a bufnit râsul când am văzut-o cum încerca să mă găsească cu privirea.

20180224221237.jpg
Da, struțo-cămila mea e undeva pe jos… arătând confuză ca de obicei

★ Itemele sunt clasificate în common, rare și legendary. În timp ce pentru arme și armură contează dacă un item este legendar sau nu, pentru mounts sau pentru îmbrăcăminte nu contează, tot ce se schimbă este aspectul. Când aveți doar iteme legendare echipate pe Bayek o să primiți achievement. All gold, baby.

★ Puteți să vă faceți upgrade singuri la anumite armuri sau iteme dacă aveți elementele necesare. Pentru asta, trebuie să vânați sau să furați elementele. Senu vă poate ajută să identificați pe cei care cară bunuri de valoare. După un timp, o să observați în orașe că este o echipă de 3 soldați, care merg în linie, iar primul este îmbrăcat în roșu. Tot timpul cel îmbrăcat în roșu o să aibă ceva valoros asupra lui (bani, lemn, piele, etc.). De asemenea, elementele se pot cumpăra de la piață, dar sunt deosebit de scumpe și prețul de vânzare pentru ele este infim.

20180228224626.jpg
Aici țineam o conferință foarte importantă despre calitatea mâncării pentru pisici în Egipt

★ Există animale pe care le poți vâna pentru piele (căprioare, lei, pantere, crocodili, hipopotami), există animale pe care le poți vâna pentru bani, există animale pe care le poți omorî din plăcere, și animalele domestice de prin orașe și sate (multe pisici, câini sunt văzuți foarte rar, măgări, boi, etc.).

★ Nu este recomandat combat-ul cu crocodili în apă. Animalele sălbatice fac destul damage chiar și la level mare.

★ Este esențial să completați cât mai multe side quests, nu doar pentru a curăța harta, dar și pentru că o să vă fie mult mai ușor să completați main quests dacă aveți câteva levels în plus față de level-ul recomandat.

2018031003224

★ La un moment dat, după ce povestea continuă, o să vă apară pe hartă niște simboluri cu un cap de drac. Degeaba o să vă zic eu să nu vă apropiați de ele, că oricum o să o faceți. Cel mai mic dintre ei are level 20. Eu vă sugerez să îl bateți când aveți level 28-30. Dacă vreți mai devreme, se poate, dar cu mult efort. De fiecare dată o să primiți un item legendar de la ei. Și acum întrebarea vine: „Dar ce fac cu ăia de la level 40, când și eu o să am același level ca ei?”. Eu am folosit assassinate, predator bow on fire în timp ce sunt pe mount, și în rest, pentru cei 10% din hp-ul rămas, puteți să vă încercați norocul să îi dați o bucată (poate cu un cursed weapon).

★ Abilitățile pentru tools mi se par foarte folositoare. Cu sleeping darts puteți adormi aproape orice inamic (cei cu multă armură nu o să fie atinși de darts) și puteți îmblânzi animale. Puteți să vă luați un leuț sau o hienă ca animal de companie. Psst, pisicile se pot mângâia în joc.

20180211210000.jpg
Eu și hiena mea. Am pierdut-o pe undeva prin joc.

★ Berserk tool merge doar pe caracterele de nivel inferior vouă. Îl face pe soldat să o ia razna și să își atace echipa, după care o să moară (dacă dați Berserk pe un fioros cu armură, o să curețe singur baza lor). Doar să vă asigurați că vă luați tălpășița și vă ascundeți după ce dați Berserk, altfel o să îi îndepărtați de locul țintă de unde îi poate aduna pe ceilalți să îi omoare.

★ Fire bombs fac foarte mult damage și pot folosite și ca să distrageți soldații de la un anumit punct (și săgețile cu foc merg). Focul vă afectează și pe voi. Sunt anumite oale în joc pline cu ulei și dacă le așezați stategic într-o bază, tot ce vă trebuie sunt câteva săgeți cu foc pentru un impact colosal.

 

20180228223754.jpg

★ Poison darts și Flesh decay toxins afectează orice înafară de caracterul vostru și Senu (chiar și mount-ul; nu îl omoară, dar îl face mai slow). Poison darts: caracterele de nivel inferior le omoară în timp, iar pentru cele de nivelul vostru sau nivel superior aveți nevoie de mai mult damage. După ce caracterul este omorât, flesh decay toxin-ul se instalează în corp și orice trece în vecinătatea cadavrului este infectat. Am zis orice, cal, om, copil, pește, pasăre, pisică, tot orașul Alexandria (dacă infectarea a avut loc pe o stradă principală). Trust me, I’ve tried. And everyone dies. De asemenea, puteți infecta un cadavru cu flesh decay toxin dacă nu a mai fost infectat înainte sau dacă a trecut efectul.

★ Este un icon cu o cămilă turcoaz pe hartă. Este un copil care vă dă un quest. Quest-ul se resetează zilnic și ca rewards puteți primii oricând o legendară.

20180418134501.jpg
Eu și mount-ul meu super super suuuuuper rar. Uni-camel.

★ Scroll-urile care conțin ghicitori sunt mult mai ușor de rezolvat dacă știți harta bine.

★ Nu spargeți vasele mari de lut (în special în încăperile cu comori). Tot timpul sunt vipere în ele. Trei mușcături de viperă și ești mort. Sau dacă chiar vreți să le spargeți (s-ar putea să aveți nevoie de extra cristale la un anumit punct), spargeți-le cu fire bow.

★ O să auziți fraza „wise decision, gereh” de mai multe ori decât vă puteți imagina.

★ La un moment în joc, o să apăra așa un tip japonez cu plete, pe care îl teleportează phoenix-ul lui și dispar. Nu vă dau niciun sfat despre el. Vreau să știu ce caută în joc, cine e și ce vrea.

20180330000658.jpg
Eu și struțo-cămila mea ne uităm la sclaveți cum cară.

Și cam asta ar fi. Dacă aveți orice fel de întrebări despre joc, puteți contacta maestrul (eu, bineînțeles) prin formularul de contact de pe website sau pe pagina noastră de Facebook unde o să share-uim articolul.

Eu tare aștept să iasă următorul joc, Assassin’s Creed: Odyssey.

Mai multe poze în galeria de mai jos.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Publicitate

9 gânduri despre „De ce Assassin’s Creed: Origins își merită toți banii

Adăugă-le pe ale tale

    1. Level-ul maxim este 40 doar cu varianta standard a jocului, dar dacă cumpărați cele două expansion-uri, level-ul maxim crește până la 55. Cele două expansion-uri aduc 2 porțiuni noi de hartă și în ele, tărâmul morților (sau lumea de dincolo, cum preferați).

      Apreciază

      1. Mulțumesc frumos ,am luat Season Pass dar tot nu reușesc să trec de levăl 40.Am două misiuni „Trial of Anubis și Trial of Sekmet” pe care le-am făcut de nenumărate ori dar nu dispar,în schimb nu îmi mai dă nici o misiune,mi-a dat doar misiunea aceea cu colectarea celor 12 pietre după ce am luat Season Pass.O trebuii să iau jocul de la început?

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: