Interviu cu Sergiu Crăițoiu, creatorul jocului Unbound: Worlds Apart

Mai întâi, ce ne poți spune despre tine?

Mă numesc Sergiu Crăițoiu, sunt gamer și programator, iar în timpul liber mereu încerc să îmbin utilul cu plăcutul. Primul joc de care m-am îndrăgostit a fost Mario, pe care-l jucam pe un Terminator vechi, acum vreo 20 de ani. Jocul meu preferat cred că rămâne Diablo II. Îmi aduc aminte și acum că încercam să îl instalez pe un HDD de 2 GB și nu avea loc.

În liceu m-am apucat serios de programare și voiam să lucrez la jocurile mele. Îmi aduc aminte că am încercat sa fac o clonă de PacMan, apoi a urmat o clonă de Snake, apoi ceva sistem de batalie ca in Heroes 3 și tot așa. Nu mă gândeam la ceva comercial atunci, făceam că mi se părea interesant. Știam că jocurile erau făcute de echipe întregi așa că m-am mulțumit cu programarea web.

Însă tool-urile din ziua de azi îți permit să lucrezi destul de rapid și eficient la un joc, așa că am revenit la pasiunea mea. În 2016 am înființat Alien Pixel Studios împreună cu Andrei Jifcovici.

Unbound_3.jpg

Astăzi vorbim despre Unbound: Worlds Apart. Ce se întâmplă în joc, care e personajul principal și care este gameplay-ul?

Unbound: Worlds Apart este un joc de tip puzzle platformer 2D în care personajul principal, Soli, poate crea portaluri magice pentru a călători între diferite realități, pentru a afla mai multe despre catastrofa care a devastat lumea sa. În cadrul anumitor portaluri, proprietățile fizice ale personajului sau ale elementelor lumii se pot schimba, oferind noi posibilități de joc.

Unbound face

A fost ideea ta sau a fost concept creat de un team?

Ca și core team suntem trei oameni: doi programatori și un artist (Olga Ciob de la Square Heads Games) și pe lângă artă și programare ne ocupăm și de alte aspecte ce țin de game development cum ar fi game design, animații, storytelling, marketing, etc. Inițial am început cu o mecanică foarte simplă de a schimba două realități. Dar după multe experimente și mai mult brainstorming am adăugat portaluri care fac jocul mai interesant.

Noi căutăm oameni cu care să colaborăm pe părțile pe care nu le putem acoperi. De exemplu pentru noul trailer avem trei oameni cu care lucrăm: Andrei Matei, Alexandru Pelea și Vlad Vîlcea.

Unbound_2

De când timp lucraţi la joc?

La Unbound am început să experimentez singur prin August 2016. Am avut un start greoi, nu știam exact ce mecanici vreau să fac sau ce vreau de la joc. Și era prima dată când lucrăm în Unreal Engine. Dar prin februarie 2017 după ce s-au alăturat și cei 2 colegi, lucrurile au început să evolueze mult mai rapid și jocul a început să capete o formă concretă. Deci lucrăm de aproape 2 ani.

Unbound_1

Ce așteptări ai de la joc?

Vreau să lansăm un joc de care să fim mândri, să fie apreciat de gameri. Este important să fie interesant și fun to play.

Când se va lansa și pe ce platforme?

Sperăm să îl lansăm în Mai 2019 pe Steam și mai târziu pe console (Switch / PS4 / Xbox).

Știu că cel mai probabil acest lucru este confidențial, dar poți să ne spui care o să fie prețul jocului?

Nu este confidențial, însă nu ne-am hotărât încă. Cred că undeva la $10, dar depinde de noi cât content o să putem să băgam în joc.


Mulțumiri lui Sergiu pentru interviu, vom revenii cu detalii despre game specs și multe altele după lansare.

 

 

Publicitate

Un gând despre „Interviu cu Sergiu Crăițoiu, creatorul jocului Unbound: Worlds Apart

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: