De ce Hearthstone e un joc care nu necesită resurse financiare

M-am apucat de Hearthstone acum … 4 ani?! Nici măcar nu îmi amintesc exact când, dar îmi amintesc că nu aveam cărți deloc (ca orice alt începător) și mă ofticam pe cei cu cărți „mai mișto” ca ale mele. Totuși, asta nu m-a făcut să bag mâna în portofel să scot cardul și să cumpăr pachete de cărți.

Spre deosebire de celelalte jocuri Blizzard, Hearthstone e un joc care nu cere multe și l-aș numi un „joc de buzunar”. Sau cel puțin era la început, se pare că în ultima perioadă nu au fost așa de buni cu optimizarea. Hearthstone se poate juca pe desktop/laptop, telefon sau tabletă. Aveți mai joc specificațiile pentru fiecare în parte.

Windows

Minimum Requirements Recommended Specifications
Operating System Windows® 7 / Windows® 8 / Windows® 10 Windows® 10 64-bit
Processor Intel® Pentium® D or AMD® Athlon™ 64 X2 Intel® Core™ 2 Duo (2.2 GHz) or AMD® Athlon™ 64 X2 (2.6 GHz) or better
Video NVIDIA® GeForce® 8600 GT or ATI™ Radeon™ HD 2600XT or better NVIDIA® GeForce® 240 GT or ATI™ Radeon™ HD 4850 or better
Memory 3 GB RAM 4 GB RAM
Storage
3 GB available HD space
Internet
Broadband Internet connection
Input
Keyboard and mouse, or touchscreen
Resolution
1024 x 768 minimum display resolution

Mac

Minimum Requirements Recommended Specifications
Operating System OS X® 10.10 (latest version) macOS® 10.13 (latest version)
Processor Intel® Core™ 2 Duo Intel® Core™ i3 or better
Video NVIDIA® GeForce® 8600M GT or ATI™ Radeon™ HD 2600 Pro NVIDIA® GeForce® GT 650M or ATI™ Radeon™ HD 5670 or better
Memory 2 GB RAM 4 GB RAM
Storage
3 GB available HD space
Internet
Broadband Internet connection
Input
Keyboard and mouse, or touchscreen
Resolution
1024 x 768 minimum display resolution

iOS

Minimum Requirements
Hardware iPad® Air™ or newer, iPad® 4 or newer, iPad® mini™ 2 or newer, iPhone® 5 or newer, iPod Touch® 6 or newer
Operating System iOS 8.0 or later

Android

Minimum Requirements Recommended Specifications
Operating System
Android 5.0 (Lollipop) / Fire OS 4.5.1 or later
Processor 1.2 GHz or better 1.5 GHz or better
Memory 1 GB RAM 2 GB RAM
Storage 4 GB of internal HD space
OR
1 GB of internal and 4 GB of external storage
5 GB internal HD space

Din experiența personală, jocul pare că funcționează mai bine pe iOS/Mac. În teorie, ar trebuie să funcționeze pe orice telefon de ultimă generație, dar eu am observat pe S8+ că îmi închide Spotify din background. Pe Android-urile mai vechi întâmpină probleme ca încălzirea excesivă a telefonului, părți ale ecranului se întunecă și anumite obiecte de pe tabla de joc dispar complet. Pe Windows am observat că întâmpină probleme atunci când soft-ul de operare are nevoie de update. Din nou, e doar o experiență personală și poate că alți useri nu au avut probleme.

Screenshot_2.png
Damn locked mana crystals.

O mică introducere în joc: ai nevoie de gold să cumperi pachete de cărți și intrări în arenă (sau de un card de credit), ai nevoie de cărți la fiecare expansion nou pentru noi strategii, ai nevoie de dust pentru a crafta cărți și ai nevoie de aproximativ 30 de minute/zi pentru a completa quest-urile zilnice. Cărțile sunt standard (pe care le obții pe măsură ce înaintezi cu level-ul cu fiecare clasă), cărți comune, cărți rare, cărți epice și cărți legendare. De obicei când cumperi un pachet o să obții 4 cărți common și una rară.

În poza de mai jos este colecția mea de cărți din toate expansion-urile existente. Am folosit un deck tracker care mă ajută nu doar cu număratul cărților, dar și în joc, unde îți arată ce cărți ai tras din deck și ce cărți ți-au mai rămas. Eu am folosit The Innkeeper și puteți să îl găsiți și voi aici.

 

36959442_1055877631237182_8076283200915111936_n.png

Tracker-ul îți arată numărul maxim de cărți pe care îl poți avea pentru un/o anumit/ă expansion/clasă, ținând cont că poți avea orice carte de două ori, înafară de legendare. În prezent mie îmi lipsesc doar 13 cărți de la clasa mea preferată, Mage, pentru că nu am avut nici o intenție de a le crafta.

După cum vedeți, am zero cărți din Goblins vs Gnomes și Naxxramas, nu pentru că nu jucam pe vremea aceea, dar pentru că le-am dat disenchant la toate atunci când am avut nevoie de dust. Încă regret decizia asta, pentru că nu am vrut să urc pe ladder, ci să am o colecție impresionantă de cărți și să mă distrez. Aș zice că nu sunt o fire competitivă și scopul meu nu a fost niciodată să fiu cea mai bună la un joc. În Hearthstone că să ajungi legend trebuie să joci deck-uri care mie nu mi-ar plăcea.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Link către colecția mea completă de cărți, găsiți aici.

Întotdeauna mi-a plăcut să joc Hearthstone ca pe un joc de noroc și să am cărți/spells care să îmi dea chestii random.

Doar de dragul vremurilor trecute, o să înșir toate cărțile preferate mie din toate expansion-urile. De menționat că există două moduri de joc: standard și wild. În Wild se trec toate cărțile din expansion-urile mai vechi de doi ani. $.png
Goblins vs Gnomes a fost un expansion reușit și atât de tare m-am enervat că mă băteau cu deck-uri pline de mechs, încât mi-am făcut și  eu deck de Mech Mage. Printre favorite se numără Unstable PortalArcane Nullifier X-21, Piloted Sky Golem, Dr. Boom și preferata mea, Sneed’s Old Shredder. Și se pare că în expansion-ul viitor (The Boomsday Project) o să avem o carte asemănătoare cu Dr. Boom. Yuppppy!

 

The Grand Tournament a fost foarte plictisitor și abia așteptam să vină alt expansion. Să zicem că mi-au plăcut Kvaldir Raider, Mukla’s Champion și Nexus-Champion Saraad.

Whispers of the Old Gods a adus un gameplay diferit, unul plăcut după părerea mea. $ (1).pngPrintre favorite se află toate cărțile care îi făceau boost lui C’Thun și normal, pe el însuși, N’Zoth, the Corruptor, Y’Shaarj, Rage Unbound și preferata mea, Yogg-Saron, Hope’s End. Știu că majoritatea l-au urât pe Yogg pentru că de cele mai multe ori îi omora, dar mie mi-a adus noroc în proporție de 80%. Îmi aduc aminte că aveam 2 hp și știam că e un joc pierdut și aveam Yogg în mână. Am pus Yogg pe masă și am plecat să îmi iau apă. Vin după 2 minute, aveam 5 secrete, 26 hp, minioni pe tablă și armă echipată. I was amazed.

 

Și ca să facem o pauză de la expansions, puteți să vă uitați la mine cum joc Hearthstone.

Bun, revenim cu Mean Streets of Gadgetzan. Deși îmi place să îmi încerc norocul în joc, nu pot să vă explic cât de mult nu am suportat cartea Mayor Noggenfogger. Cel mai mult mi-au plăcut cărțile care făceau summon la Jade Golems, ca Jade Spirit sau Aya Blackpaw.

Ajungem și în junglă cu Journey to Un’Goro. În expansion-ul ăsta am început să ador Druid-ul. Ba chiar mi-am craftat quest-ul de Druid și majoritatea cărților necesare. DAAAAAR, nu iubesc nimic mai mult pe lumea asta decât iubesc Mage-ul. Printre cărțile favorite se numără Shimmering Tempest, Primordial Glyph, Elise the Trailblazer și preferata, quest-ul de Mage, Open the Waygate. În video-ul de mai jos o să vedeți un mic dino, the Tyrantus.

În Knights of the Frozen Throne a apărut ceva nou (sau nu neapărat ceva nou dacă îl punem la socoteală pe Jaraxxus), mai exact cărți legendare care îți înlocuiesc eroul și schimbă Hero Power. Printre favorite se numără Arfus, The Lich King, Frostmourne (care nu se poate crafta, se poate obține doar de la Arfus sau de la Lich King) și cele două preferate, Thrall, Deathseer și Frost Lich Jaina.

$ (2).png

În Kobolds & Catacombs am început să prind drag de Warlock în aceeași măsură în care mă enervează dacă joc contra lui. Cărți favorite pentru Warlock: Rin, the First Disciple, Skull of the Man’ari, Azari, the Devourer (care nu se poate crafta, se obține de la Rin). Combinația pe care o urăsc la Warlock: Carnivorous Cube și Voidlord. Alte cărți preferate: Marin the Fox (de fiecare data râd când îi pronunț numele), Unstable Evolution, Grumble, Worldshaker și cred că preferata este The Runespear.

Am ajuns și la ultimul expansion, The Witchwood, unde avem mături, vrăjitoare, pisici negre, cazane în care fierbi poțiuni și legendare care îți fac boost la Hero Power dacă ai deck-ul făcut din cărți pare/impare. Cărți favorite: Emeriss, Vex Crow, Toki, Time-Tinker, Witch’s Apprentice și preferata este Shudderwock.

Nu am băgat nici măcar un leu în Hearthstone și nici nu o să o fac pe viitor. Consider că doar cu daily quests și taverna săptămânală îți poți face o colecție drăguță. Jocul este destul de răsplătitor cu cei care se implică și pentru cei care sunt buni în arenă (nu mi-a plăcut niciodată arena, dar chiar dacă nu te pricepi, sunt programe care te ajută să alegi cărțile potrivite).

Îmi închid pledoaria prin a spune că îmi este tare dor de Ragnaros și de Sylvanas și că aproape am plâns când le-au băgat în Wild.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: