Am revenit dintr-o lungă și meritată vacanță cu un „scurt” articol despre consola Nintendo Switch. Am avut timp vara asta să o încerc pe îndelete și pot spune că nu m-am plictisit nici măcar o secundă (sau 4 ore și jumătate cât a fost durata unui zbor).
Consola vine cu 2 controllere micuțe (dreapta și stânga; numite Joy-Cons) pe care le puteți folosi în 3 moduri: atașate de consolă (în modul portabil), puse pe un suport (care le transformă într-un controller obișnuit) sau atașate de un mini-suport pe care îl poți purta la încheietura mâinii (pentru jocurile multiplayer care citesc mișcarea mâinilor).
Ceea ce m-a impresionat de la început e cât de repede reacționează la orice (pornire/oprire, deschidere/închidere aplicații și jocuri, meniu, butoane). Acum câteva zile a cerut un update și din experiența mea cu alte console (hai să nu le numim de data asta), un update durează ani, decenii, secole, milenii, etc. Dar hey, a durat fix 3 secunde. Știu, încă nu mi-am revenit din șoc.
Bateria ține destul de mult în modul portabil (până la 6 ore în modul de gaming), dar depinde foarte mult de joc și cât de intens e. Poate fi încărcată de la o baterie externă, dar în experiența mea din ultimele 3 luni, am făcut asta doar o dată. Când ajungi acasă o poți pune în suportul ei și te poți juca pe televizor în timp ce se încarcă.
După cum se vede în pozele de mai sus, am doar 2 jocuri cumpărate și o aplicație (Bridge Constructor Portal, The Legend of Zelda: Breath of the Wild și Just Dance 2018), care mi-au acaparat toată atenția. Nu am simțit nevoia să cumpăr altele până în momentul de față și asta spune multe, avend în vedere că am aproximativ 80-100 jocuri pe cealaltă consolă.
Pe lângă asta, consola mai vine și cu o aplicație numită Nintendo Entertainment System (vă mai aduceți aminte jocurile pe televizor? Majoritatea s-au „inspirat” – copy-paste – din NES. ) care conține o mulțime de joculețe vechi, cum ar fi Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Donkey Kong, Pac-Man, Final Fantasy, Castlevania și multe altele.
O să descriu în câteva cuvinte jocurile pe care eu le-am jucat, în caz că aveți nevoie de recomandări.
Bridge Constructor Portal e un joc clasic de simulare în care trebuie să construiești poduri pentru ca muncitorii din fabrică să călătorească în siguranță de la un punct la altul al fabricii. Este o combinație între celebrul joc Portal și seria Bridge Constructor. Cum eu sunt mare fan jocuri de simulare, pot să petrec ore în șir construind poduri (și amuzându-mă de fiecare dată când robotul care narează face mișto de mine). Deși mie mi se pare fascinant, înțeleg că poate pentru alții, e destul de plictisitor.
The Legend of Zelda: Breath of the Wild este cel mai captivant joc pe care l-am jucat vreodată. Nu contează ce vârstă ai, nu poți să te plictisești vreodată jucându-l. Nu știam nimic despre Zelda sau Link și despre universul lor până să încerc jocul. Din primele clipe am fost atrasă de fizica jocului și de cât de multe opțiuni posibile există doar plimbându-te pe hartă (și poți să iei o găina în brațe, ținând-o deasupra capului și să fugi cu ea, hehe).
Deși jocul are mai mult de 2 ani de când a ieșit pe piață, prețul lui a rămas mai mult sau mai puțin același (începând de la 250 de lei) și are un rating de aproape 5 stele pe orice platformă/magazin online. După aproape 2 luni de jucat ore întregi, seară de seară, am terminat povestea principală, dar nu m-am atins aproape deloc de ghicitori sau orice altă povestioară a caracterelor secundare. Pe scurt, jocul merită din plin să fie cumpărat.
Nu vreau să vă spun nimic despre povestea în sine și singurul sfat pe care îl primiți de la mine este să adunați orice găsiți în joc că nu știți când o să vă trebuiască. Nintendo a anunțat în Iunie că lucrează la partea a 2-a a jocului, dar nu au dat foarte multe detalii. Nu se știe încă când o să iasă pe piață, dar sper că o să fie în 2020.
Just Dance 2018 e o aplicație care îți testează abilitățile de dansator! Ubisoft scoate una în fiecare an, cu cele mai populare melodii din anul respectiv (și câteva hit-uri clasice pe lângă). Se poate dansa în 1 sau în 2 participanți (e mai mult distractiv când sunt 2), folosind Joy-Con-urile, care îți înregistrează mișcarea mâinii.
P.S. Poți să muți doar mâna, nu și restul corpului, că punctele oricum se pun.
Sunt în jur de 40 de melodii (și ceva programe extra), pe care poți să le termini destul de repede, deci nu aș recomanda să cumpărați jocul la preț întreg și în mod cert, nu pe cel mai recent (Just Dance 2019). Cu toate astea, poți să sari ședința de fitness de la sală într-o seară și să te bagi la cel puțin 30 de minute de Just Dance, că o să arzi mai multe calorii decât pe stepper!
Momentan sunt în căutare de alte jocuri, deși nu știu cât timp liber am la dispoziție. Cei de la Ubisoft au anunțat că aduc Assassin’s Creed IV Black Flag și Rogue pe Switch în Decembrie, așa că s-ar putea să aștept. Multe jocuri s-au lansat și pe Switch în 2019 și sper că tot multe se vor lansa și de acum încolo, să nu fiu nevoită să le joc pe o anumită consolă.
Dacă aveți ceva întrebări, puteți să ne scrieți oricând folosind formularul de contact de pe site sau pe pagina noastră de Facebook. Aștept de la voi recomandări de jocuri!
Lasă un răspuns