Serialul Lucifer m-a salvat de gustul amar pe care l-a lăsat Game of Thrones

Am dezbătut în lung și în lat ce am crezut eu (și alții) că o să se întâmple în sezonul 8 din Game of Thrones (găsiți link-ul către articolul ăla aici).

E amuzant să îl citesc din nou… E amuzant și trist în același timp. Aproape nimic din ce am scris eu acolo nu s-a întâmplat. Și nu mă înțelegeți greșit, nu mă deranjează cum s-a desfășurat povestea în sine și cine stă pe tron acum, ci cum a fost regizat serialul. Povestea a fost grăbită și cele 6 episoade din sezonul 8 nu au cuprins nici pe departe toate detaliile și golurile lăsate deoparte de regizori.

Degeaba mi-am bătut eu gura pe rețelele de socializare să explic că sezonul 8 nu a fost nici pe departe atât de calitativ ca restul, că fanii înfocați au venit cu argumente de genul: „de ce nu te apuci tu să scrii scenariul pentru serial?” sau „nu te mai plânge atât și bucură-te de serial„.

Măi, serios, că m-aș fi apucat să îl scriu pentru același salariul pe care regizorii (David Benioff și D. B. Weiss) l-au primit. Vă promit că ieșea cu cel puțin 1% mai bun decât ce au scris ei. Asta în condițiile în care eu am zero experiență în ceea ce privește regizarea unui serial.

Regizorii au dat un interviu imediat după ce a apărut al IV-lea episod în care au zis că „În timp ce Dany a cam uitat despre Iron Fleet și armata lui Euron, ei cu sigurantă nu au uitat de ea”. Nu cumva voi ați uitat și alte detalii? Cum ar fi … cum să regizati ceva de calitate?

Cum să mă bucur de asemenea scenariu? Am așteptat 2 ani să iasă sezonul 8… Sunt alții care au urmărit Game of Thrones de la început (de acum 8 ani). Citisem acum aproape 1 an pe Reddit toate spoiler-ele care apăruseră și nu le-am crezut. Nimeni nu le-a crezut până după al III-lea sau al IV-lea episod apărut. Toate s-au îndeplinit. Așa ca le-am citit din nou și am sperat că ultimele 2 episoade să fie mai bune… dar m-am înșelat, din nou.

Game of Thrones mi-a lăsat un gust amar. Și toată vina e a regizorilor care s-au grăbit pentru că au acceptat să scrie scenariul și pentru noua trilogie Star Wars. Asta e ceea ce Lucifer și Game of Thrones au în comun. Fanii au lansat o petiție pentru fiecare în parte. Petiția de pe Change.org pentru refacerea ultimului sezon din Game of Thrones a strâns aproape 2 milioane de semnături.

sfgds.jpg

Norocul meu e că a apărut sezonul 4 din Lucifer la timp, pe 8 Mai, fix cu o săptămână înainte ca Game of Thrones să se încheie.

Pentru cine nu știe, serialul Lucifer a fost anulat de Fox în Mai 2018 după 3 sezoane. Fanilor le-a plăcut atât de mult încât au făcut o petiție să fie reluat, mai ales că ultimul episod din sezonul 3 i-a lăsat în suspans. La o lună după ce a fost anulat, Netflix a anunțat că a cumpărat serialul Lucifer și că o să îl reia. Și mă bucur că au făcut-o. ULTIMUL SEZON DIN LUCIFER E ABSOLUT GENIAL. L-am urmărit de 2 ori de când a apărut… și asta spune multe având în vedere că eu nu m-am uitat la niciun serial de 2 ori până acum.

giphy

Serialul este despre Lucifer… da, acel Lucifer. Îngerul căzut, care în serial a coborât din Iad (sincer nu știu dacă a coborât sau a urcat… când aflați exact locația geografică a Iadului să mă anunțați și pe mine) și a venit în Los Angeles să se distreze. Deși le spune tuturor că el este diavolul, nimeni nu îl crede. Lucifer dă peste un caz al poliției din Los Angeles, unde o întâlnește pe detectiva Chloe.

ggjhfd.gif

Ei încep să rezolve împreună misterul crimelor din LA, cu ajutorul lui Ella (criminalist) și Dan (fostul soț al lui Chloe, care e și el detectiv). Tom Ellis (actorul care îl joacă pe Lucifer Morningstar) s-a căsătorit de curând, așa că fetelor, puteți să vă opriți din salivat acum. El a mai jucat și în Isn’t It Romantic (care a apărut anul ăsta), Family Guy, Merlin, Doctor Who și multe altele.

ella.gif

Nu vreau să vă dau prea multe detalii, dar serios, trebuie să vă apucați să îl vedeți cât mai curând. Primele 3 sezoane le găsiți pe Amazon Prime Video (sau mă rog, pe net undeva) și ultimul sezon pe Netflix. Deja au anunțat că sezonul al V-lea o să iasă la anul, acesta fiind ultimul din serie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: