Taximetriștii / șoferii de Uber sunt o specie aparte

Am fost în București recent pentru un eveniment (3-4 zile pe durata weekend-ului). Preventiv, am întrebat câțiva prieteni ce să folosesc când ajung în București ca mijloc de transport. Unii au spus taxi (mai exact, Star Taxi), alții Uber, alții Bolt. Vă spun mai încolo cum și de ce. Într-un final am ajuns să folosesc doar Uber. În total, 9 curse / 271.4 RON.

După cum vedeți în imaginile de mai sus, distanțele, tarifele și rating-urile diferă. Nu credeam că o să revin cu ceva idei pe subiectul taxi din Romania, dar… circumstanțele se mai schimbă.

Scopul meu (și sper că și al vostru) a fost să nu dau peste taximetriștii aia care aveau strugurele sau crucea atârnând de oglindă. Un prieten drag care locuiește în București mi-a sugerat să merg doar cu Star Taxi din motivul că toți foștii taximetriști s-au mutat acum la Uber. Prietenul meu cel mai bun mi-a recomandat să iau Bolt, pentru că aș avea opțiunea să aleg o mașină electrică – și să fim serioși, ce taximetrist și-ar lua mașină electrică? Daca ai o Dacie, să zici mersi.

Într-un final am rămas la Uber din lipsă de opțiuni. Sunt foarte puține mașini electrice în București ca să mă tenteze să iau Bolt (timp de așteptare prea mare) și eu nu am niciodată cash, așa că Star Taxi a ieșit din discuție.

Când am rezervat hotelul în București, Booking.com mi-a dat un mic cadou, și mai exact, o cursa de taxi gratis de la aeroport până la hotel. Am fost foarte sceptică ca un taximetrist român o să mă aștepte pe mine 45 de minute la aeroport cu o pancardă în mână cu numele meu… dar s-a întâmplat! Am aterizat și am căutat pe cineva. Când nu am găsit șoferul, l-am sunat și mi-a zis că el este în altă parte a aeroportului dar vine în 1 minut la florărie. Celebra florărie din aeroportul Otopeni.

M-am întâlnit cu șoferul, am mers către mașină, ploua afară. A plătit parcarea, mi-a luat bagajele, mi le-a pus frumos în portbagaj și am observat că mașina nu avea niciun fel de … indicator că ar fi taxi sau Uber. Niciun abțibild, nicio plăcuță. Era o mașină de tip break albastră… parcă de la Mercedes.

În mașină era ca la șofer acasă… lucruri peste tot, dar totuși curat. Cursa a durat undeva la 1,5 ore, datorită traficului din București de joi de la ora 4?! Nu credeam că o să fie așa bătaie de cap. Dacă știam, mă teleportam. Și în acea oră și jumătate am aflat tot ce se putea afla de la șofer. Câți copii are, unde lucrează toți, câți copii au ei, de ce îi place să lucreze ca șofer … și de acolo discuția a ajuns și la „orașul antic secret de sub Bucegi”. Nu, nu am inventat ultima frază.

Următoarea zi ne-am dus la Therme. Tot o oră și jumătate a durat și cursa aia din centru (Sector 2). De data asta nu am mai avut teorii conspiraționiste la meniul zilei, ci prețurile de energie electrică din România. Nici dacă mă duceam la un seminar pe tema asta, nu primeam atât de multă informație.

Dar cu toate astea, mașinile au fost ok, confortabile, deci buba doar la șoferi a fost. Eh, asta până am dat de Gremlin Taxi. Ce e Gremlin Taxi? A venit un domn și m-a luat de la hotel într-un Logan. Poate că scuza lui e că avea 9500+ de curse de Uber la activ. Mașina? Cam așa arăta, doar în versiune de transport pe șosea, nu în aer:

Și ca să încheiem pe o notă pozitivă, unul din șoferi, cam de vârsta mea, mașina curată, muzica bună, nu a scot un cuvânt pe toată durata cursei. Mi-a zis mulțumesc, i-am zis și eu și am plecat fericită.

„5 STELE. MAI REVIN” – Alexandra, 2021

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: