Ce e ASMR?

Am căutat repede pe Google ce information există în Română despre ASMR. Am găsit asta: ”ASMR vine de la Autonomous Sensory Meridian Response și se referă la o senzație fizică plăcută care apare când asculți anumite sunete, șoapte sau când privești pe cineva care face o acțiune cu mare grijă. Este atunci când simți furnicături plăcute și relaxante, ce pornesc din partea din sus a capului, apoi coboară spre ceafă și umeri. Poate de aici expresia “a se ridica părul pe ceafă”?” (sursă).

Autorul articolului a făcut o treabă destul de bună în a explica ce și cum, în a oferi sursele de unde a luat informația și de a oferi exemple, așa că vă invit să citiți și articolul lor.

Eu o să vă ofer un alt fel de infomație. O să încerc să vă explic dintr-o perspectivă a cuiva care se uita frecvent la video-uri de ASMR.

Eu am început să mă uit la emmymade (video mai jos) acum 5-6 ani și am observat că vocea ei mă relaxează. Mă uitam la video-urile ei înainte să adorm. Deși Emmy nu are un canal de ASMR, ci un canal de mâncare, mukbank (o difuzare audiovizuală online în care o persoană mănâncă alimente în timp ce interacționează cu publicul său) este tot o formă de ASMR. YouTube a început să îmi recomande alte canale de ASMR similare. Și așa am ajuns să o găsesc pe HunniBee – și eu înțeleg că tipul ăsta de content nu e ceva ce multe persoane apreciează și nu vreau să vă sperii încă.

Unul dintre primele canale de ASMR pe care l-am urmărit aproape de la început e GIBI. Mi-a plăcut de ea în trecut, dar acum a devenit mai mult cancan și entertainment decât ASMR. Deși e probabil cea mai populară de pe YouTube pentru tipul ăsta de video-uri, eu prefer canale mai mici care au rămas focusate pe tematica canalului și nu parteneriate pentru bani. Preferata mea a rămas Soft ASMR (sau Sam / Samantha), din multe motive. În primul rând, vocea și accentul ei îmi plac foarte mult, și în al doilea rând, avem aceleași interese. De-alungul timpul am fost interesată de ce se întâmplă în viața ei și a familiei ei, cum îi merge cu job-ul și cum ea și un prieten foarte bun au devenit un cuplu. V-am lăsat un video de al ei mai jos.

Pe locul 2 e clar Ana, sau Terradiasmr. Ea are 2 canale. Unul în Română și unul în Engleză. Eu mă uit doar la cel în Engleză. O urmăresc pe Ana de mult. E din Republica Moldova, dar trăiește în Las Vegas de mulți ani. A luat o mică pauză de la a mai posta când a început războiul la începutul anului că a afectat-o foarte mult. Vorbește câteva limbi, printre care și Română, Rusă, Italiană și normal, Engleză. Vă las mai jos un video în Română de-al ei.

Am căutat pe YouTube ASMR în Română și spre surprinderea mea, am găsit doar un canal micuț care postează frecvent, Anamaria ASMR. M-am uitat la câteva video-uri de ale ei și am văzut că folosește un Blue Yeti (un microfon des utilizat de ASMR-tiști), deci sunetul este bun. Vă las mai jos un video de-al ei.

Dacă aveți recomandări de canale de ASMR, vă rog să le lăsați în comentariile de mai jos sau prin mesaj direct / comentariu pe pagina noastră de Facebook.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: