M-am apucat de DotA 2 la 5 ani după ce m-am lăsat de DotA 1

Anul trecut, prin Iulie, au anunțat data și locația Campionatului Internațional de Dota (TI 10) – București, între 7 și 17 Octombrie. Norocul meu e că deja aveam rezervate bilete de avion pentru București (locuiesc în străinătate) pentru perioada 18 -24 Octombrie, așa că am decis să îmi prelungesc vacanța cu câteva zile și să îmi cumpăr bilete pentru finală (16 – 17 Octombrie), care au costat 999 Lei.

Pentru că nu știam absolut nimic despre liga profesionistă de DotA 2 din ultimii ani, am căutat pe YouTube să mă uit la ultimul Campionat Internațional – TI 9. Dacă vreți să îl urmăriți și voi, găsiți link-ul aici. Imediat după ce am început să mă uit, mi-am dat seama că nu înțeleg mare lucru și îmi era greu să urmăresc, deși am jucat DotA 1 timp de 8 ani (cu ceva pauze). Daca vreți să citiți despre cum vă puteți juca DotA 1, chair și în ziua de azi, am scris eu un articol mai demult, pe care îl găsiți aici.

Am decis să instalez DotA 2, deși pe vremea aia aveam doar un MacBook Air M1 (da, știu… nu trebuie să îmi ziceți) – și să încerc să joc câteva meciuri să mă obișnuiesc. Nu voiam să mă duc la TI 10 și să nu înțeleg ce se întâmplă. Am început să joc în fiecare seară. După câteva săptămâni, puteam să îmi dau seama ușor de eroi și vrăji (chiar dacă efectele și aspectul se puteau schimba din cauza jucătorilor care își alegeau ce set voiau pentru eroii lor).

Pentru cei care nu știu, în DotA 1, nu puteai să îți schimbi înfățișarea eroului. În schimb, la DotA 2, Valve vor niste bănuți și au introdus seturi (sau iteme individuale) pe care tu poți să le cumperi. Unele sunt foarte ieftine (câțiva cenți) și altele… nu ar trebui să existe la cât de scumpe sunt. Cel mai scump item care s-a vândut vreodată este Legacy Ethereal Flame Wardog – vândut în 2013 pentru $38,000.

Eu nu am pus preț foarte mult pe înfățișare, pentru că doar mă jucam (cel puțin la început) doar să nu vin să mă uit ca boul în calendar la TI 10. Dar după cum sper că știți, TI 10, s-a închis pentru public din cauza numărului de cazuri de COVID din București. Mi-am primit banii înapoi pe bilete (eventual – după vreo 2 luni) de la Entertix, după ce i-am contact eu. Nu e ca și cum s-au deranjat să grăbească procesul.

Dar ceea ce eu nu știam, pentru că eu nu am participat la niciun TI până atunci, e că te poți înscrie cu adresa de mail, înainte de eveniment, pentru posibilitatea de a câștiga iteme speciale. M-am înscris pentru că un prieten mi-a spus. Și bine am făcut. În timp ce unii au primit 5 – 6 iteme, eu am primit doar unul, dar sunt mulțumită și cu ăla. Prețul lor la început a fost între 100 – 300 Euro, dar între timp au crescut. Momentan, item-ul pe care eu l-am câștigat (Harborblossom of the Crimson Witness), se vinde pentru cel puțin 355 Euro (inițial a fost undeva la 180 Euro).

După TI, am continuat să mă joc și am trecut de la MacBook Air M1 la un monstru de desktop PC. Aș zice că doar pentru DotA, dar aș minți. Și na, am pus și eu botul puțin la toată chestia cu seturile. Nu am dat bani încă, pentru că nu m-a interesat un set atât de mult, PÂNĂ ACUM 2 SĂPTĂMÂNI. Majoritatea seturilor le-am primis de la prieteni pentru că au multe dubluri. Mă jucam într-o seară și am văzut la un jucător din echipa adversă un set pentru Lina (unul dintre eroii mei preferați) care mi-a atras atenția. Și din păcate am aflat că nu se vinde pe market. Singura metodă prin care poți să îl ai, e să ți se ofere de la prieten pe Steam. Setul de care vorbesc se numește Glory of the Elderflame Collector’s Cache 2020 și l-am găsit pe un site, de vânzare. Cineva care îl are, o să mă adauge la prieteni și trebuie să aștepte 30 de zile până când poate să mi-l ‘ofere cadou’, dupa ce îl cumpăr.

Glory of the Elderflame

Oricum, ceea ce voiam eu să zic, este că… încă joc DotA 2. Nu ranked, ci turbo. Trebuie să ai o dorință arzătoare să fii înjurat și să ti se strici ziua ca să te joci ranked. În turbo, totul este așa de liniștit și poți să te relaxezi, jucând cu prietenii. Dacă vreți să lăsați ID-ul vostru de Steam în comentarii, ca alții să vă adauge, în caz că nu aveți cu cine să vă jucați, sunteți bineveniți. Poate vă adaug și eu, daca promiteți că nu faceți dramă în joc și sunteți ok să jucați cu jucători internaționali (câteodată pe Discord, cu dialog în Engleză).

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: