DotA 1 încă mai trăiește

Da, nu ai citit greșit. Încă mai sunt destui jucători care au refuzat să se ducă pe Steam la DotA 2.

Eu am început să joc Dota în 2009, pe Garena. Mă tot uităm la cineva care juca pe vremea aia și am zis să încerc și eu. Adică până la urmă, ce ai mai bun de făcut când ești în clasa a noua la liceu?

În primul meu joc, mi s-a zis că trebuie să învăț singură, nu să mi se dea indicații tot timpul, că altfel nu o să învăț niciodată. Așa că m-am uitat eu la eroi și mi s-a părut drăguț Zeus (zeul Olimpului, știți voi, sună pompos) și l-am ales. Așa, și acum ce fac? „Încearcă să îți faci un item singură”, a scris cineva pe chat. Era 1v1 și aveam vreo 4500 gold. Am stat, m-am uitat… și nu ieșea nimic productiv. Toate itemele scumpe aveau câteva iteme din care trebuiau craftate. Și tot căutam și nu le găseam. Până când… o minune s-a întâmplat! Am găsit din ce trebuia craftat Black King Bar.

Deci Zeus, level 1, mid cu BKB. Versus Troll cu Treads și Mom. Cred că i-a luat 8 minute să ajungă în bază.

9831611.jpg

După ceva timp, am început să prind drag de eroii de Agility. La un anumit punct, aveam impresia că punctele de Agility îți dau mai mult Movement Speed. De fapt, eu de fiecare dată făceam Yasha…

Și totuși au fost câțiva eroi de care eu nu m-am atins pe parcursul toți anilor ăștia. Unul dintre ei este Geomancer. Prea multe butoane. Nu prea îmi plac eroii de Strength în nici măcar un joc (nu doar la DotA). Tot timpul aș alege dintre Agility și Intelligence. Unul dintre eroii mei preferați este Venomancer. Mi s-a zis că sunt cel mai enervant Veno. Șerpi. Șerpi peste tot.

download.png

Cred că am jucat pe Garena în jur de 1 an. Normal că numele meu atrăgea atenție și fiind fată, mi se permitea orice. Nu conta cum jucam, ce făceam, era bine că eram în joc. Cineva mi-a dat un cont colorat pe Garena, pe care l-am păstrat și apoi chiar am rămas cu același nickname când am plecat de pe Garena. Jucam doar pe Room 8. Când intram eu, era petrecere.

Cine își mai amintește de vremurile alea, poate își amintește și de liga DGL pe Garena Europe. Eh, păi pentru că sunt fată am primit vouch și acolo. Cred că am fost cel mai praf jucător din istoria DGL-ului.

Am jucat doar câteva meciuri acolo că nu avea rost să le stric meciurile oamenilor. De obicei se juca modul -ardm (All Random, Death Mode).

Îmi amintesc un joc. Îmi picase Warlock după ce am murit de vreo zece ori. Și mi-a zis tot team-ul doar să am grijă să nu pierd Warlock-ul. Și eu nu prea am înțeles de ce (nu jucam de foarte mult timp) și tot timpul eu jucam relaxată. Sincer nu îmi pasă dacă pierd sau câștig. Important e să mă distrez. Țin minte că eram deja în late game. Ai mei erau pe hartă împrăștiați. Era o liniște totală pe hartă. Nu vedeam nici un player din echipa adversă. Mă îndrept senină către runa de lângă Roshan. Toți cinci playerii de la echipa cealaltă au sărit pe mine. Fix o secundă le-a luat alor mei să își dea TP unde au apucat, pe lângă mine, și să sară să mă ajute. Eu în momentul în care i-am văzut pe aia cinci că sar pe mine, am luat mâna de la tastatură și mouse că nu era ca și cum aveam ce să fac să scap. Două secunde mai târziu, când văd că ăștia vin să mă ajute, nu mai știam cum să reacționez mai repede. Am primit heal și am apucat și eu să dau ulty după 5 secunde de stun și silence. A fost win în fight-ul ăla. Și ăla a fost cel mai bun teamplay pe care l-am experimentat de atunci și până acum.

download (1).png

În 2010 m-am mutat pe RGC. Imediat cum am aterizat și eu, am primit VIP pe room-ul de România. Îmi amintesc că unii erau foarte supărați că eu am primit VIP (rank-ul avea o culoare roz pe vremea aia) și ei care jucau acolo de ani de zile nu primiseră. Și pe bună dreptate. Mie mi s-a dat doar pentru că sunt femeie. După încă câteva luni, am primit moderator și am tot crescut în rank până am ajuns la maximul posibil, pe care încă îl am și în ziua de azi. Cert e și că am muncit pentru room și că știu cum să ajut cu orice problemă care poate apărea.

În 2013 a apărut DotA 2. Am primit o invitație să încerc DotA 2. Pot să spun că nu mi-a plăcut din prima secundă. Mulți dintre playerii care au ales DotA 2 au făcut-o din necesitate, pentru că DotA 1 murea încet, încet. Erau din ce în ce mai puțini playeri. Mulți spun că le-a luat ceva să se obișnuiască cu schimbarea, dar au reușit. Eu am 70 de ore în DotA 2 și tot nu m-am obișnuit. Deși în punctul ăsta pot să zic că am îmbătrânit destul și că m-am lăsat de DotA, tot mai intru câteodată să dau un joc de DotA 1.

download (2).png

Jocul a început să fie o copie a DotA 2. Hartă s-a schimbat și arată aproximativ la fel. Recent au introdus și banning phase la început de joc. Ultima hartă în momentul de față este DotA v6.88w9.4 Allstars. Sunt aproximativ 10000 de playeri constant pe RGC care joacă în timpul zilei și numărul crește pe seară.

Screenshot_2
31/08/2018 – RMT (Server Time): 17:41, Local Time: 16:41

În afară de administrarea room-ului România, sunt unul dintre reprezentanții fetelor de pe RGC. Avem un room special pentru fete (foarte puține) iar eu pot să ofer vouch după ce o persoană este verificată și este concluzionat că este de sex feminin.

Eu și Creative (RGC Designer; tot român) avem un room special de Tower Defense unde sunt permise orice hărți RPG de tower defense. Cea mai jucată hartă acolo este Legion TD Mega 3.5 (B11), pe care sunt sigură că ați jucat-o și pe alte platforme, cum ar fi GPlay. Îmi amintesc că era un bug pe GPlay la harta asta și anume că unitățile mureau când ajungeai la level 10 (după ce petreceai vreo 10-15 minute în joc, ceea ce era destul de enervant).

maxresdefault (1).jpg

Am avut turnee și am avut în staff cei mai buni playeri la nivel global de Legion TD (cei care au jucat pe Garena poate îl cunosc pe campionul la Tower Defense: Derb-). Chiar am avut și un room de DotA și Legion TD Trivia, unde erau recompensați cei care răspundeau corect și cel mai rapid la întrebări din joc.

Ceea ce vreau să zic este că DotA 1 nu este mort. Nu încă. Știu că Blizzard a promis de mult timp că o să încerce să facă o nouă versiune pentru Warcraft III, dar nu cred că o să o vedem prea curând.

Dacă vă apucă nostalgia și vreți să jucăm un joc sau aveți întrebări despre cum să instalați jocul sau cum să folosiți platforma RGC, puteți să mă contactați prin formularul de contact de pe site sau pe pagina noastră de Facebook, Pe Față.

Mai multe detalii despre cum puteți juca găsiți aici.

 

Publicitate

2 gânduri despre „DotA 1 încă mai trăiește

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: