La ce să ne așteptăm de la sezonul 8 din Game of Thrones

Atenție, URMEAZĂ SPOILERE!!!

Game of Thrones (pur și simplu nu pot să îi spun Urzeala Tronurilor) este în top 5 cele mai bune seriale pe IMDB, cu un număr de 73 de episoade difuzate până acum. Sezonul 8 o să fie ultimul din serie, cu cel mai mic număr de episoade din toate sezoanele, dar se preconizează că episoadele vor ține între o oră și jumătate și două ore. Sezonul 7 a fost atât de dorit, încât a devenit cel mai piratat serial din lume până la momentul actual, cu un număr de peste un miliard de vizualizări (stream/download).

Deși va trebui să așteptăm 1 an până la premiera sezonului 8, pe internet au apărut diferite speculații și teorii despre ce se va întâmpla. Cine va câștiga bătălia tronurilor? Cine va muri? O să mai aibă Daenerys copii? …etc.

 

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Prima dată haideți să începem cu ceea ce deja știm. Cersei este gravidă, dar conform profeției, ea numai poate avea copii.

Cersei: When will I wed the prince?
Maggy: Never. You will wed the king.
Cersei: I will be queen, though?
Maggy: Aye. Queen you shall be… until there comes another, younger and more beautiful, to cast you down and take all that you hold dear.

Cersei: Will the king and I have children?
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.

Maggy este „clarvăzătoarea” în al cărei cort a fost Cersei și sora ei când erau mici. Deasemenea a mai prezis și moartea surorii ei, care s-a adeverit în aceeași noapte. Deci, 3 copii pentru Cersei care vor muri. Până acum avem 2 confirmări ale profeției.

Dar cine este acel „Valonqar”? Wikipedia explică că este termenul în Valeriană pentru „frățior mai mic”. S-a spus de multe ori de Cersei că va muri în sezonul 7 de mâinile lui Jaime, dar până acum nimic.

S-a mai speculat în scripturile care au apărut pe internet că Cersei o să piardă copilul nenăscut în sezonul ăsta, dar cred că o să ne așteptăm la asta în sezonul 8.

Planul lui Cersei va fi să folosească soldații din Golden Company pe care Euron Greyjoy s-a dus să îi aducă în King’s Landing să o înfrângă pe Daenerys. Cărțile și serialul deja au luat-o pe căi diferite, dar unele lucruri tot se mai leagă. În cărți, the Golden Company sunt cei mai buni soldați pe care cineva îi poate cumpăra și chiar dacă Cersei se bazează pe ei, există totuși o mică problemă…

Fondatorul lor a fost Aegon Rivers, bastardul legitimizat al lui rege din casa Targaryen și până recent, ei au fost conduși de cei cu sânge de Targaryen. Nu ar fi mare surpriza ca atunci când se află că Jon este defapt Aegon Targaryen s-ar putea ca băieții ăștia să îl urmeze pe el, nu să lupte împotriva lui. Dar cine știe… e doar o speculație.

Până acum nu pare prea promițător viitorul lui Cersei și țin să spun că ea este unul din personajele mele preferate. Este o femeie puternică, care și-a iubit copiii foarte mult (indiferent cât de nebun a fost Joffrey) și a făcut orice pentru ei. Chiar nu putem să o judecăm pentru asta. Nu e foarte întreagă la cap, dar a avut mai multe c**** decât mulți bărbați.

giphy

Dar totuși ce s-a întâmplat cu Lordul Luminii? A înviat câteva personaje și a omorât o fetiță inocentă, și-a trimis supușii să îi împânzească cuvântul și totuși, nu îi mai vedem deloc. Melisandre a spus că ea și-a îndeplinit scopul, că i-a adus împreună pe Jon și Daenerys și că pleacă spre Volantis, dar nu înainte să îi spună lui Varys că este soarta ei și a lui să moară în Westeros și ca atare se va mai întoarce o ultimă dată.

Screenshot_1.png

Lordul Luminii a devenit cunoscut pentru viziunea de a îl aduce pe „prințul/prințesa promis/ă” sau Azor Ahai să înfrângă forțele răului. Melisandre a interpretat greșit viziunile din foc și inițial a crezut că Stannis era prințul promis.

În cărți, chiar și Catelyn Stark a fost adusă la viață de Lordul Luminii în forma unui zombie răzbunător. Fanii au observat o apariție asemănătoare ei în Winterfell, când Arya a provocat-o pe Brienne la un duel. În timp de ele două vorbeau, în spatele lor s-a văzut o siluetă asemănătoare lui Catelyn. Este doar o speculație desigur, dar fanii nu vor să accepte un răspuns negativ. Se pare că nu este nevoie de Catelyn adusă la viață în serial pentru că Arya deja s-a apucat de curățenie.

432CFC0400000578-4783066-image-a-62_1502481335218

Unul dintre fani a venit cu teoria că Melisandre a plecat în Volantis pentru a aduna armata numită Fiery Hand. Tot mai mulți oameni din Essos sunt de părere că Daenerys este prințesa promisă, deși Melisandre înclină spre Jon Snow. Se pare că the Fiery Hand va traversa oceanul până în Westeros pentru a se lupta cu Umblătorii Albi. Cuvintele lui Melisandre către Varys ar avea sens atunci. Dacă ea e destul de sigură că armata trebuie adusă până în Westeros ca să lupte, înseamnă că Umblătorii Albi o să cucerească tot până acolo și că nimic nu o să îi oprească. Și ea și Varys o să moară amândoi ori luptând, ori… că s-au nimerit să fie prin preajmă.

Deși în cărți Daenerys are destule viziuni și multe dintre ele deja s-au adeverit, în serial apare una care ar putea prevesti finalul Game of Thrones. Se vede pe ea, cu o făclie în mână, mergând în sala tronului din Fortăreața Roșie. Pereții sunt distruși și este zăpadă peste tot. Winter is here. Asta ar confirma și teoria de mai sus, că Umblătorii Albi o să ajungă până în Westeros și o să înghețe tot în calea lor.

uHX7sDU.gif

Teoria mea personală este că nimeni nu va ajunge pe tron. Chiar și autorul cărților a recunoscut că povestea nu va avea un final fericit.

Dar haideți să ne îndreptăm atenția către membrii familiei Stark…

Sansa, dintr-o fetiță speriată s-a redresat și ar putea fi Warden of the North. Cel puțin a scăpat de Littlefinger. Decizia nu a venit doar din partea ei, dar și din partea Aryei și a lui Bran. În ultimul episod din sezonul 7 a fost o scenă scoasă în care Sansa se duce la Bran că să îi ceară părerea. Bran privește în trecut și vede tot ce a făcut Littlefinger.

Arya a devenit un nimeni, dar totodată unul dintre cei mai buni luptători din lumea lor ficțională. A învins-o pe Brienne în duelul amical și a avut plăcerea de a îl executa pe Littlefinger în fața tuturor.

21430257_1803160623307212_5293385496321733685_n.jpg

Bran a devenit the Three Eye Raven și poate vedea tot ce s-a întâmplat, trecut, prezent și viitor. E ca și cum ar avea un cinema și poate să dea play la orice, doar că nu știe exact la ce. Până acum l-a urmărit pe Night King de câteva ori cu ajutorul corbilor, dar nu poate să ajungă prea aproape de el.

O altă teorie ar fi că Bran ar fi de fapt Night King. Și sunt până acum 3 dovezi care ar implica asta. Unul dintre Copiii Pădurii (numită Leaf) a explicat de ce i-au creat pe Umblătorii Albi.

Bran Stark: „It was you? You made the White Walkers?”

Leaf: „We were at war. We were being slaughtered. Our sacred trees cut down. We needed to defend ourselves.”

Bran Stark: „From whom?”

Leaf: „From you.”

A doua dovadă a fost scena când Night King a doborât Zidul cu ajutorul dragonului înviat, Viserion. Toată armata lui a traversat Zidul și scena capturată de deasupra lor arată cum au format emblema casei Stark. Asta înseamnă ca ori Bran este Night King ori că ei se îndreaptă către Winterfell.

DIbZVDBUEAEAakE.jpg

A treia dovadă ar fi tweet-ul pe care pagina Game of Thrones l-a postat. De curând au pus un nou filtru pentru poze pe Facebook, în care poți să arăți ca Night King. Ciudat e că dintre toți actorii, tocmai pe Bran l-au ales să fie Night King.

Jon Snow, sau mai nou, Aegon Targaryen, încă nu a aflat cine sunt părinții lui. Trebuie să îi mulțumim lui Gilly că a găsit pasajul în care se spunea că părinții lui chiar s-au căsătorit. Sam era prea nervos că să își dea seama pe moment, dar și-a dat seama puțin mai târziu și de aceea a plecat către Winterfell.

f8908c9e642ae03b.gif

Sam și Bran fac o pereche destul de bună. Sam a citit destul și are destule cunoștințe că să îi spună lui Bran unde să se uite în trecut. Totuși, să vedem cum o să reacționeze Jon când o să afle ce sânge are. Mai ales că …

jon-snow-butt-got-finale-.gif

Jon trebuie să fie rege de drept, dar la cât de tăntălău este parcă văd cum renunță la tron în favoarea lui Dany. Oricum a zis că el nu a avut nici un interes în a deveni rege de la început și a acceptat să fie rege în Nord doar pentru că oamenii îl voiau. Când se vor afla originile lui e clar că o să fie o perioadă de răceală între el și Daenerys pentru că amândoi o să regrete incestul (e mătușa lui). Cred că Tyrion deja e gelos pe Jon, pentru că a început să aibă sentimente pentru Mama Dragonilor. Tyrion este corect și sincer de obicei, dar există posibilitatea de a o împinge pe Dany împotriva lui Jon. Poate chiar de asta ajunge armata morților până în Westeros, că ei își separă armatele și numai luptă împreună.

Dany încă are cei 2 dragoni și destui oameni în armata ei. Chiar dacă Rhaegal e micuț, Drogon e destul de mare pentru a curăța toată armata morților de unul singur. Dar nu atât de mare cât a fost Balerion. Avem speranța că poate, poate, o să mai crească puțin…

tumblr_otlvuexv9k1s5m21go2_500.gif

HOLY SHIT!!! That thing is huge. At least that’s what she said…

Cât despre teoria că Dany nu poate avea copii… Vrăjitoarea care a încercat să îl aducă pe Drogo înapoi la viață nu i-a spus că prețul pentru asta era copilul ei.

„When the sun rises in the west and sets in the east,” said Mirri Maz Duur. „When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves. When your womb quickens again, and you bear a living child. Then he will return, and not before.”

Cuvintele astea puteau să fie o profeție sau doar au fost menite pentru a o speria pe Daenerys. Nimeni nu s-a îndoit de ele până îl ultimul episod al sezonului 7, când Jon nu le-a crezut nici pentru o secundă. Dialogul dintre el și Dany în video-ul de mai jos.

Chiar dacă nu știm exact ce se va întâmpla în sezonul 8, recent, un fan a descoperit o serie de coincidențe în moartea personajelor din Game of Thrones. De exemplu, Walder Frey a ordonat tăierea gâtului lui Catelyn Stark și într-un final i-a fost tăiat gâtul de către Arya. Ollena l-a omorât pe Joffrey cu otravă și a murit de la otrava dată de Jaime. Ramsey Bolton a ordonat ca soția tatălui lui și pruncul ei să fie mâncați de câinii lui de vânătoare și el apoi a murit la fel. Mai multe exemple găsiți în imaginile de mai jos.

gallery-1504692358-screen-shot-2017-09-06-at-60553-amgallery-1504692402-screen-shot-2017-09-06-at-60615-am

Teoriile și părerile voastre sunt binevenite în comentarii.

Publicitate

Un gând despre „La ce să ne așteptăm de la sezonul 8 din Game of Thrones

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: