Aventuri de casieriță – Partea I

În anii de facultate am lucrat part-time pentru cel mai mare supermarket din România. Deși nu a fost cea mai plăcută experiență din viața mea, au fost și destule momente amuzante, în cea mai mare parte declanșate de clienți.

Înainte să încep să vă povestesc vreau să zic că după 1 an și jumătate, am fost nominalizată ca unul dintre cei top 10 casieri. Vreau să zic că supermarket-ul avea un număr de peste 300 de casieri angajați și probabil că 80% au plecat în timpul cât eu am lucrat acolo. Nu am avut nicio plângere făcută de vreun client la adresa mea, dar nu pot să zic că am fost vreun model. Câteodată nici nu mă oboseam să zic un „Bună ziua!”.

Dar cu toate astea, clientul nu are tot timpul dreptate…

Într-o zi ca oarecare alta, eram pe o casă din aceea micuță, pentru produse puține. Nu era deloc aglomerat, deși era înainte de 8 Martie. Nu știu dacă știți, dar un client nu are voie să vină la o casă pentru produse puține cu un cărucior, pentru că nu poate ieși cu el din magazin. Casele sunt făcute în așa fel încât să nu poți să înșeli sistemul. Și în plus, locul unde poți să îți pui produsele este undeva la 30 de centimentri pe 30.

Personalul nu are voie să scoată carucioarele din magazin, pentru că se alege cu o monedă de 50 de bani și de fiecare dată când un angajat are pauză și vrea să se ducă la vestiar sau în sala de mese, este controlat de un agent de pază. Dacă agentul de pază îi găsește până și o monedă de 1 ban asupra lui, este o șansă foarte mare să fie dat afară. Și nu, contrar opiniei publice, noi nu aveam dreptul la bacșiș. 99% din clienți își scot singuri cărucioarele din magazin, iar pentru restul, un casier principal trebuie să cheme ori un agent de curățenie ori boschetarul din parcarea magazinului să ducă toate cărucioarele în zona exterioară a magazinului sau în parcare.

Vine un domn îmbrăcat bine cu un cărucior și cu câteva produse. Avea o floare în ghiveci, o pungă de cafea și o cutie de bomboane. I-am zis frumos că nu poate veni la mine din cauza căruciorului. M-a ignorat total și încerca să bage căruciorul pe linia casei și a observat că nu intră. Lumea deja se uita la el. A luat produsele din coș și eu am insistat să se ducă la colega din fața mea care era la o casă normală și care nu avea niciun client de 5 minute. Dar nici gând, el voia neapărat să vină la mine.

giphy

 

Vede că nu îi iese, lasă căruciorul în mijlocul drumului, lasă produsele la mine la casă și pleacă zicând că se duce să își ia un coș micuț. Nu am înțeles ce a vrut să zică, nici nu mi-am bătut capul și am pus produsele deoparte în caz că vine din nou.

Au trecut 15 minute, căruciorul a fost dat puțin dat la o parte de un angajat și apare din nou domnul nostru. Sper din tot sufletul că și-a bătut capul să mă găsească din nou. Avea un coș micuț cu altă floare, alt pachet de cafea și altă cutie de bomboane, toate la fel ca cele anterioare. Le pune pe tejghea și îl întreb ce facem cu cele care le-a lăsat aici.

Îmi zice: „Nu-mi trebuie și nu mă interesează. M-am dus să iau altele și să le pun într-un coș că să te învăț o lecție”.

Eu nu știam cum să reacționez. După 5 secunde de șoc, îi zic: „Deci ca să înțeleg, ați pierdut 15 minute că să va duceți să alegeți aceleași produse că să mă învățați pe mine o lecție?”

Îmi răspunde cu: „Câteodată o lecție cere timp” cu un ton așa arogant.

Era un băiat în spatele domnului la casă care auzise toată conversația și l-a bufnit râsul. Eu am început să zâmbesc, i-am încasat produsele și a plecat.

Partea cea mai amuzantă e că floarea care o alesese inițial era net superioară celei care a ajuns să o cumpere și pun pariu că i-a trebuit ceva timp să aleagă din nou una cât de cât drăguță și care nu era ofilită.

Până la urmă prostia e infinită…

Un gând despre „Aventuri de casieriță – Partea I

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: