Românii și distracția – Partea I

„La bere înainte… la muncă înapoi…”

O vorbă adaptată relativ recent in generațiile din ziua de azi (cred). De ce zic asta ? Deoarece am observat că indiferent cât de obosit ajungi acasă de la lucru, când vezi apelul „lu’ D-zeu” (prietenul cel mai bun), care te cheamă la o bere, te luminezi mai rău decât pomul de Crăciun(ceea ce e un lucru bun dacă e în perioada sărbătorilor… poate).

Apoi vine primul impas… Nu, nu că ești obosit de la lucru. Am exclus motivul respectiv in paragraful anterior. Cred că noi românii si pe patul de moarte daca am fii, tot am merge la o bere sau la o petrecere cu prietenul cel mai bun. Dar revenind la oile noastre (nu Steaua), primul impas pe care îl și vociferezi e : „Dar nu am bani frate !”.

Răspunsul care îl primești te va face să te întrebi de ce naiba ai zis ce ai zis. Normal că nu contează dacă ai bani sau nu de bere. Berea e SFÂNTĂ ! Și noi românii știm asta foarte bine.

Așa că îți bagi ceva în ea durere de spate, picioare, mâini etc. și te îmbraci fain frumos și ieși cu prietenii la o bere. Ah, credeți că contează dacă a doua zi suntem la lucru ? Că trebuie să fim „so fresh and so clean…clean”, la fel ca în melodie ? Cel puțin cred că era dintr-o melodie fraza… Normal că nu ne batem capul cu așa chestii. Nu imediat.

„Problemele de bani” pe care le ai/aveți la ieșiri de genul se rezolvă când vă întâlniți. Prima oară se verifică meniul de bere ca să vedeți care e „aleasa” pe seara respectivă. Alegerea este influențată de cât de buni ați fost la matematică în liceu și de câți bani aveți in buzunare. În situații de genul ne este testată și eficiența. Vorba aia : „Cât mai multă bere pe bani puțini”. Iar dacă face cineva cinste, ai ajuns cel mai eficient.

După toată mini aventura de mai sus, ajunge si berea și începeți sa savurați. Știm cu toții ce e în gândul fiecăruia din primul moment când gustă berea. La preț așa mic, mai greu să fie berea de calitate. Dar pui un zâmbet de fericire (mai ales dacă face cineva cinste), și faci o remarcă gen : „Ce bună e berea !” sau „Ce bine alunecă pe gât !”. Nu vrem să insultăm pe ceilalți, deoarece suntem foarte politicoși. Mai ales când bem bere… în mare parte.

Dar ca la orice ieșire la bere, mai răsare câte un alt amic să apară și să se alăture grupului, implicit să se alăture la băut cu camarazii de „război”. Iar fiecare camarad aduce noi provizii de bani, pentru ca petrecerea să continue. Și care continuă cu stil, la care nici nu te așteptai in seara respectivă sau pentru ieșirea respectivă.

De aicea întrăm în Mitul „Doar O Bere”, ceea ce va fii un subiect pentru data viitoare. Până la continuarea aventurii, bucurați-vă de o bere rece si relaxați-vă…

Continuare în partea II-a

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: